Blijf altijd op de hoogte

De laatste nieuwtjes uit de wereld van Boers & Co.

label

Van de nieuwste machines tot innovatieve oplossingen; Boers & Co is voortdurend in beweging op zoek naar het beste resultaat. Wij werken volledig transparant en delen onze kennis en ervaring graag. Lees daarom onze nieuwsberichten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Mijn afstudeerstage voor de studie HBO Mechatronica

Door: Tristan Nijveld

Ik ben begin dit jaar enthousiast begonnen aan mijn afstudeerstage voor de studie HBO Mechatronica aan de Haagsche Hogeschool bij Boers & Co. De vraag voor mij was om de infrastructuur van de Autonomous Mobile Robot (AMR) uit te breiden. Er worden bij Boers & Co kratten gebruikt om producten in te vervoeren, zogenaamde TechRacks. Deze TechRacks hebben enkele opslaglocaties verspreid over de productiehallen en moeten handmatig worden opgehaald.

Nu was mijn opdracht om de TechRacks op te kunnen slaan en weer te kunnen leveren in combinatie met de AMR. Ook zijn de indelingen van de TechRacks aan te passen en was het deel van mijn opdracht om deze indelingen te kunnen herkennen.

Er zijn binnen Boers & Co veel mogelijkheden om ideeën te realiseren. Zo kan er intern plaatwerk lasergesneden, gezet en gelast worden. Er kunnen verspanende bewerkingen als draaien en frezen gedaan worden. En is er de mogelijkheid om te 3D printen op verschillende soorten 3D printers.

Voor vragen zijn er collega’s met veel technische kennis en kunnen er leveranciers benaderd worden met vragen. Zo heb ik meerdere afspraken gehad met verschillende leveranciers voor grijpers, sensoren en robotarmen. Ik ben hiervoor op pad geweest met Ronald Koot, CEO Boers & Co en heb ik ook de verantwoordelijkheid gekregen om zelf op pad te gaan.

Ik heb meerdere concepten opgesteld en heb ik samen met Ronald hier een keuze uit gemaakt. Na de uitgangspositie bepaald te hebben ben ik aan de slag gegaan met de detaillering. In detailleringsfase zijn er meerdere iteraties geweest in de ontwerpen van indelingen herkennen, voor een grijperontwerp, hoe de TechRacks te stallen en hoe deze af- en aan te voeren.

Ik heb het scannen van de TechRack indelingen grotendeels kunnen realiseren en een goede start gegeven om de overige onderdelen van het project te kunnen realiseren.

Met veel plezier ben ik afgestudeerd bij boers & Co en raad ik andere aan die hier in de mogelijkheid voor zijn dat ook te doen.

En graag wil ik hier nogmaals alle collega’s van Boers & Co bedanken voor de hulp en een gezellige tijd!