Blijf altijd op de hoogte

De laatste nieuwtjes uit de wereld van Boers & Co.

label

Van de nieuwste machines tot innovatieve oplossingen; Boers & Co is voortdurend in beweging op zoek naar het beste resultaat. Wij werken volledig transparant en delen onze kennis en ervaring graag. Lees daarom onze nieuwsberichten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Autonome Robot voor interne logistiek @ Boers & Co

Inleiding

Boers & Co is een merk dat staat voor innovatie. Zo zijn we afgelopen zomer begonnen aan de implementatie van Autonomous Mobile Robot, afgekort ook wel bekend als AMR. Deze robots sluiten aan op onze Lean productieketen, waarin wij streven de producten met zo min mogelijk handelingen te fabriceren en leveren. Speciaal hiervoor heeft Boers & Co al in een eerder stadium zogenaamde TechRacks® ontwikkeld, kratten waarin de producten worden opgeborgen. Deze TechRacks® zijn bestand tegen de condities in de reinigingsinstallatie en worden meegeleverd aan onze relaties.

Doelstelling

Project AMR is erop gericht deze TechRacks® geautomatiseerd te gaan transporteren door de productieomgeving. Naast dat dit ervoor zorgt dat onze werknemers minder logistieke handelingen hoeven uit te voeren, heeft dit zeer uiteenlopende bijkomende voordelen. Denk aan een veel betere doorstroming tussen de productiestappen, maar ook veel betere registratie van de voorraadlocaties.

Romias Robotics

Onze eigen visie en deze specifieke casus vraagt om een zeer flexibele leverancier met kennis en kunde van AMR voertuigen. Romias Robotics uit Enter bleek voor ons de perfecte match. Als officiële partner van Otto motors AMR voertuigen en hun brede ervaring in klantspecifieke automatiseringsoplossingen weten zij raadt met elk automatiseringsvraagstuk. Boers & Co had de wens de implementatie van de robots zoveel mogelijk in eigen beheer uit te voeren, omdat het systeem zeer intensief gekoppeld wordt aan het TechRacks® systeem en bijbehorende ERP-registratie. Romias is hierin zeer flexibel en is altijd bereid hierin mee te denken. Zo hebben ze ons geholpen met een zeer uitdagende cursus op niveau, waarin we specifiek zijn ingegaan op de onderdelen die in onze casus van toepassing zijn.

Proof of Concept

Voor Boers & Co was het belangrijk dat we zo snel mogelijk praktijkervaring zouden opdoen. Dat betekent simpelweg zoveel mogelijk met de robot gaan rijden. Deze eerste fase van het project is erop gericht tussen twee handmatige stations stapels van maximaal 3 kratten te transporteren. Met handmatige stations bedoelen we locaties waarop een medewerker zijn krat kan plaatsen en een opdracht kan ingeven bij de robot. De handmatig stations zijn volledig passief, dat wil zeggen geen bewegende delen. Dit maakt de stations naar verhouding betaalbaar en ook betrouwbaar. De intelligentie is daarmee zoveel mogelijk verwerkt in de centrale fleet manager van de robot(s).

En nu?

Inmiddels rijdt onze robot “Otto” TechRacks® van de controleafdeling naar de inpakafdeling! De eerste resultaten zijn succesvol en dat smaakt naar meer. De komende periode gaan we verder met de realisatie van 8 nieuwe stations en een automatisch ontlaadstation voor een verbinding met onze reinigingsmachine.