Blijf altijd op de hoogte

De laatste nieuwtjes uit de wereld van Boers & Co.

label

Van de nieuwste machines tot innovatieve oplossingen; Boers & Co is voortdurend in beweging op zoek naar het beste resultaat. Wij werken volledig transparant en delen onze kennis en ervaring graag. Lees daarom onze nieuwsberichten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Van bijbaan naar engineer

Na mijn studie Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool ben ik in januari van dit jaar enthousiast begonnen aan een, zoals ze dat zo mooi noemden ‘stoere bijbaan voor hbo en wo studenten’, bij Boers & Co. MechaTronica Industrie (MTI). Voor iemand als ik is dit een bijzonder mooie kans om praktijkervaring op te doen.

Begonnen met lichte en schone werkzaamheden. Denk hierbij aan het monteren van filters voor gaschromatografie en de voorbereiding van de bijbehorende onderdelen. Na ongeveer een maand werd ik al ingezet bij de afdeling Plaatwerk (PWI), waar ik me bezighield met het afbramen van plaatwerk. Ook een bijzonder leerzaam traject. Vervolgens kreeg ik de kans om mee te lopen bij bijna alle andere disciplines zoals lasersnijden, kanten (of zetten), het bedienen van de Pem insert machine en zelfs bij het lassen!

Vanaf het begin heb ik bij Boers & Co. aangegeven dat ik een duidelijk doel voor ogen had. Ondanks de bijbaan vond ik dat ik dat helder moest krijgen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Bij Boers & Co. wordt dat ook zeer op prijs gesteld en je krijgt dan ook alle kansen. Maar die moet je wél pakken.

Ik kon laten zien wat ik kan en door verschillende orders uit te tekenen en inhoudelijk over mee te praten. Het resultaat? Sinds juni van dit jaar ben ik lid van het team OrderDesk en mag ik mezelf engineer noemen!

Bij Boers & Co wordt alles volledig in 3D getekend; dit doen we met Solid Edge. Doordat ik bij Boers & Co.  PWI op alle afdelingen heb meegewerkt begrijp en doorzie ik de processen, maar ken ik ook alle mogelijkheden van de machines. Op die manier helpt dit mij bij de technische keuzes die je als engineer dagelijks moet maken of afwegen.

Op dit moment ben ik als engineer bezig met alweer een tweede en mooi project in drie maanden tijd. In dit project maken we een Analyzer voor een grote nieuwe klant. Het design hiervoor is gemaakt door een extern designbureau. Aan mij de taak om dit ontwerp om te zetten naar een goed werkend product. Een flinke uitdaging omdat je veel zaken in de gaten moet houden zoals Design for Production (DfP) maar ook Design for Assembly (DfA) om te zorgen dat het op de juiste manier gemonteerd kan worden. Dat is het mooie aan zo’n project, het moet niet alleen gemaakt kunnen worden maar ook op een beheersbare en economisch verantwoorde manier gemonteerd. En dit terwijl je continue op zoek bent naar maximale functionaliteit zonder het mooie design te beïnvloeden. Een continue proces van afwegen, berekenen en beoordelen. Een echte adviesfunctie dus waarmee je veel invloed hebt op het uiteindelijke product.

Ook heb ik inmiddels al begrepen dat dit zeker niet het eindstation is! Want naast de projecten voor klanten hebben we ook Project Teams waar je als young professional aan mee mag werken en denken. Binnenkort mag ik meedenken over het optimaliseren van processen en kan ik mijn bijdrage leveren binnen het traject Quick Response Manufacturing (QRM).

Talitha Bentvelsen, 24 jaar

Engineer Boers & Co PlaatWerk Industrie (PWI)