Blijf altijd op de hoogte

De laatste nieuwtjes uit de wereld van Boers & Co.

label

Van de nieuwste machines tot innovatieve oplossingen; Boers & Co is voortdurend in beweging op zoek naar het beste resultaat. Wij werken volledig transparant en delen onze kennis en ervaring graag. Lees daarom onze nieuwsberichten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Mijn LiS stage bij Boers & Co

Speciaal om hightech precisietechniek te gaan studeren aan de Leidse instrumentmakers School ben ik van de omgeving Arnhem verhuisd naar Leiden.

Ik heb een brede technische belangstelling, vooral vind ik hightech, innovatie, problemen oplossen, nieuwe dingen bedenken en werkend maken belangrijk. Om al deze redenen is de LiS de perfecte opleiding voor mij.

In februari 2020 ben ik op de open dag geweest bij Boers & Co. De machines en de sfeer die dag vond ik erg prettig.

Vanuit de Leidse instrumentmakers School  – LiS – ging ik een 2de jaars technische stage lopen van minimaal 350 uur, dus nam ik contact op met Henk van Schijndel van Boers & Co.

Boers & Co in Schiedam is (niet alleen voor mij) een interessant en fijn stagebedrijf. Ik heb een hele positieve ervaring gehad.

  • Ten eerste omdat Boers & Co een mooi bedrijf is in de fabricage van precisie producten. Daarin ligt mijn interesse en passie.
  • Ten tweede is Boers & Co een breed georiënteerd bedrijf, met wellicht allerlei mogelijkheden voor mij in het nu en de toekomst.
  • Ten derde krijg ik met deze zeer brede stage de prachtige kans om uit te zoeken waar ik goed in ben, waar ik minder goed in ben, wat ik leuk vind en wat ik niet leuk vind. En inderdaad ik ben me van deze zaken nu een stuk meer bewust!

Binnen Boers & Co heb ik dan ook op meerdere afdelingen meegelopen, zoals de meetkamer, mechatronica, het bedrijfsbureau en veel binnen CNC productie.

Zelf vind ik het leuk om probleem oplossend werk te doen. Voorheen was ik aan het twijfelen of ik later ontwerp of de bedrijfskundige kant op zou gaan, maar nadat Rob Holderikx de tijd voor mij nam en mij heeft uitgelegd wat bedrijfskundig werk inhoud, weet ik nu zeker dat ik na de LiS een opleiding in bedrijfskunde ga volgen. Ronald Koot, CEO van Boers & Co, heeft mij geholpen met mijn schoolopdracht voor het vak ondernemerschap. Ronald gaf mij kritische feedback vanuit het ondernemers perspectief op mijn fictieve bedrijfsidee. Henk van Schijndel had mij handige feedback gegeven over werken in teamverband, ook heeft Henk mij aanwijzingen gegeven over stageplaatsen voor mijn vervolgstage in semester 5. Ook wil ik Gerrit Karlas bedanken voor zijn begeleiding tijdens mijn stagetraject.

Ik heb veel geleerd op mijn stage bij Boers & Co, er was ruimte om fouten te maken en daarop te reflecteren met collega’s die tijd voor mij namen wanneer ik het nodig had. Mijn kennis is verbreed over meetkunde, gereedschap, Theorie- en praktijkkennis, hoe ik met mensen samenwerk en welke kant ik later op wil binnen de fijnmechanische industrie.

Daarom raad ik een technische stage bij Boers & Co zeker aan.

Graag wil ik alle collega’s bedanken voor de mooie stagetijd bij Boers & Co.

Felix Brugman